HTML

Kondorosi Béla hétköznapi kalandjai

Friss topikok

  • 3pod: Béci! Tudtam én már mikor a rizsfőzéssel büszkélkedtél, hogy ez még csak a kezdet. Krumpli is megv... (2010.03.22. 14:44) pityóka
  • kekszi: menu! a szlovakokkal vigyaazzaaal, ok nem biztos hogy olyan baratsagosak lesznek, ha meg nem volta... (2008.11.25. 14:56) A magyarok nyilaitól
  • kekszi: latszik hogy jol atolvastak... vegulis a telefont akartatok kihalaszni (2008.09.14. 16:35) Kondorosi Béla a világhír felé
  • gábornok: Fakódik! Két sovánka poén -+, azok is halványadtán fűszerezve.. Hunyadi 'Csököshágli' Attila sötét... (2008.08.17. 13:30) Az expedíció
  • gábornok: Magyarosítsál Kistérségi Béla névre. ;-) (2008.08.15. 07:08) Indiana Jones meets Matula bácsi

Linkblog

4:0

2010.06.17. 13:31 :: kondorosibéla

Helló Brada,

Tudom, régen írtam, de mittudomén, vagy nem történt semmi, vagy nem értem rá, vagy ha ráértem volna, akkor meg inkább megnéztem egy Így jártam anyátokkal évadot. ez mentség, nem? nade mondom, mi volt most vasárnap, amikor a németek szétkenegették a kengurusokat 4:0-ra.

Mondta a Herr Nági, hogy van kedvezmény a HÉV-re: hogyha veszel egy napijegyet bármikor júniusban, akkor az minden további olyan napon is érvényes, amikor játszik a nationalelf. ami mondjuk annyira multi-kulti, hogy már inkább internationalelfnek mondogatják a tévében is, merthogy kajak a fele pont annyira idevalósi, mint én: csomó lengyel, most a legjobbjuk török, meg ott van a nagyondél-német Cacau, az egyszerűség és a színhűség kedvéért csak simán Kakaó. nade mindegy, nekem aztán meg pláne.

Szóval az volt, hogy vasárnap délután elmentünk a Porsche múzeumba, mert az mekkora már, hogy nem az, mint otthon, hogy  lehúzódsz a pályán, ha meglátsz egyet a visszapillantóban, vagy ha kemény vagy, rátapadsz a Yaris-szal, hogy mivangeci, nem megy a szekér? itt bazz, egymás hegyén-hátán a sok 356, 911 meg 928 a Panamera-val bezárólag. mondjuk volt egy nagyon tré is, öcsém, cipzáras kabrió!

Azért azt elképzelem, hogy mész az Autobahn-on, egyszer csak eszedbe jut, mert az tökre minden reklámban is bennevan, hogy így a szél bassza a csajod haját, de aztán feldob egy kendőt, meg napszemcsit, és úgy suhan tovább a táj. szóval hogy na, most Ursula, lenyitjuk a tetőt. és megállsz a következő pihenőben, oszt nekilátsz szétcipzárazni, és akor beragad, és kérdezed pironkodva az Uschit, hogy van-e nálad szappan, mert be kéne kenni ezt a köcsög Reissverschlusst. az meg kiröhög, és inkább az ott rántotthúsos szendvicsező Waberer kamionossal megy tovább. Najó, többnyire azért rendben voltak a járművek, szóval nincs okuk szégyenkezni ezeknek a porschésoknak, tényleg. még a traktor miatt sem.



 

ennyi kultúra után jogosan éreztük úgy, hogy most már azért valamit meg is kéne inni, úgyhogy folytattuk utunkat Stuttgart szíve felé, ahol azt gondoltuk, olyan lesz, mint Bécsben volt az EB idején, hogy tízezer ember néz összesen ugyanannyi négyzetméternyi kivetítőt. na, itt ilyen nem volt, nem tudom, mi van ezzel a várossal, pedig a Kakaó pont itt játszik a VfB-ben. megkérdeztünk ilyen szurkolónak kinéző szurkolókat, hogy holl lehet gucken? mondják, mindenhol. ehhez képest azért nem volt egyszerű megtalálni azt a helyet, ahol majd' három órával a kezdés előtt még éppen csak le tudtunk ülni. a meccset biztos láttad te is, szóval arról nem is írok, de a pisálda megér egy pár szót. volt a rendes wc, meg nyíl kifelé, hogy többi budi. hát, nézzük meg, ez valahogy már magában rejtette a kaland ígéretét. jó, csajoknak nem annyira, mert nekik csak szaros toi-toi-ok voltak lerakva, de a férfihugyozda vidám közösségi létesítmény volt. annyi, hogy ki volt húzva egy ilyen zöld ponyva, hogy a sorban álló csajok meg ne lessék a kukinkat, mögötte ástak egy árkot, teledobálták nagy kövekkel, hogy ne pocsoljon, és fölé lógattak céltáblának - na most figyelj - plüssmikulásokat. a sok kretén meg telibehugyozhatta a védtelen kis figurákat. mondjuk fasza volt, nem mondom, de néhány sör után javasoltam sváb sörstársaimnak, hogy új kihívásként most már inkább célozzanak a felül kifeszített füzéren a szlovák zászlócskára. a vicc, hogy volt, aki tényleg meg is próbálta.

 

amúgy - nyilván a 4:0-nak is köszönhetően - elég fasza volt a hangulat, a németek örömködtek, meg énekeltek, a rasztás fekák verték a dobokat, a szerbek csak simán megjelentek SERBIA melegítőben, és igazából át se vágták a ghánai zászlót lengetők torkát. igazi nemzetközi futbalünnep volt, és most még a rendőrök sem faszkodtak senkivel. a faluba visszaérve például azért kellett 20 percet gyalogolnunk, mert a busz nem volt hajlandó végigmenni a szokott útvonalon a fékevesztett ünneplő tömeg (vagy 100 részeg helyi fiatal) miatt. megyünk közelebb, látjuk, ott a rendőrautó, de szerintem azok is csak bulizni voltak, mert pont szartak az egészre. hogy például kocsiból kilógva vuvuzeláztak, meg traktorral truvájkodtak fel-alá.



 

azért micsoda élet van itt, tesó!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosibela.blog.hu/api/trackback/id/tr442088905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása